Jahodový koláč s makom bez múky

7 ks bielka

7 PL cukor trstinový

7 ks žĺtka

200 g mak mletý

½ bal prášok do pečiva

 

250 g mascarpone

250 ml smotana na šľahanie

1 ks cukor vanilkový

1 PL cukor práškový

500 g tvaroh jemný

 

Jahodové pyré alebo lekvár

Jahody

Cukrárenské želé červené v prášku

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, primiešame žĺtky a zľahka ručne primiešame mak s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C. cca 25 minút..

Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a s cukrami do tuhého krému, primiešame tvaroh.

Vychladený korpus potrieme jahodovým pyré, naň rozotrieme tvarohový krém. Na krém uložíme jahody a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke.